2894 actieve gebruikers Inloggen bestaande gebruiker Aanmelden nieuwe gebruiker Naar mobiele versie |
||||
Als het volk Israël in het beloofde land Kanaän woont, wordt het jaren geleid door rechters (richters). Een van hen is Simson.
Wat maakt hem anders dan de andere rechters?
Simsons kracht was verbonden met zijn Nazireeërschap. Een van de kenmerken van een Nazireeër was het verbod om het haar te knippen. Als zijn haar, dus zijn Nazireeërschap, werd aangetast was de kracht ook verdwenen.
In het Bijbelboek Rechters (Richteren), hoofdstuk 13-16, staat zijn hele geschiedenis.
De Psalmen, in het Oude Testament van de Bijbel, zijn liederen. Ze zijn geschreven door verschillende auteurs van wie David de bekendste is.
In psalm 23 benoemt David dat de HEER zijn herder is.
Hoe komt het dat David dit zo goed kan verwoorden?
Als Samuel David tot koning mag zalven, moet David eerst bij de schapen vandaan gehaald worden.
Wanneer David tegen Goliat gaat strijden, zegt hij tegen Saul dat hij niet bang is omdat hij ook tegen een leeuw en een beer heeft gevochten toen hij de schapen hoedde (1 Samuel 17).
Een van de vier evangeliën in het Nieuwe Testament van de Bijbel is geschreven door Marcus. Hij vertelt dat Jezus regelmatig de maaltijd gebruikt met tollenaars en zondaars. De farizeeën en schriftgeleerden spreken de leerlingen (discipelen) hierover aan.
Als Jezus dit hoort zegt Hij: "Gezonde mensen hebben geen ........ nodig, maar zieken wel."
Jezus benoemt dat zieke mensen een dokter nodig hebben en vervolgt zijn woorden met: "Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars." (Marcus 2:16 en 17).
Paulus heeft de christenen vervolgd. Na zijn bekering heeft hij veel gereisd en brieven geschreven. Hij geeft de christenen in Rome aanwijzingen over het leven van een christen.
Hij zegt wat Jezus ook leerde, namelijk dat deze en alle andere geboden worden samengevat in deze ene uitspraak: ........
"Want: 'Pleeg geen overspel, pleeg geen moord, steel niet, zet uw zinnen niet op wat van een ander is' - deze en alle andere geboden worden samengevat in deze ene uitspraak: 'Heb uw naaste lief als uzelf'." Romeinen 13:9.
© 2015 - Martin van Toll Producties |